Ekologiskt odlat & lokalrostat kaffe i Borås

Vårt lokalrostade kaffe är ekologiskt odlat i Brasilien och rostas till en
Mörkrost och en Mellanrost.

Allt kaffe är till 100% arabicabönor av högsta kvalité. Så hög kvalité att det kategoriseras som specialkaffe.

Efter att vårt kaffe har rostats packas det ner i vår karaktäristiska påse i kraftpapper. Kaffepåsen är helt CO2-neutral och innehåller varken aluminium eller plast som kan brytas ner till mikroplaster.

Lokalrostat kaffe

Allt vårt kaffe rostas lokalt, med hänsyn till våra vattenförutsättningar och boråsarens smakpreferenser.

Vårt kaffe är CO2-neutralt

Vi kämpar för att kunna leverera en så klimatsmart kopp som det bara går. Om vi inte når hela vägen, och tills dess att kaffe växer på rya åsars sluttningar väljer vi att klimatkompensera genom trädplantering för vårt sålda kaffe.

Läs mer om hur vi arbetar med hållbarhet

Nyrostat kaffe smakar bäst

Med få mellanhänder och en smal distributionskedja kan vi erbjuda ett kaffe som har rostats inom fyra veckor.

Vanliga frågor om vårt kaffe

Vart köper ni ert kaffe ifrån?

Vårt kaffe består inte av några blandningar, utan innehåller endast en sorts böna, från ett plantage, odlat i Brasilien.

Vad är specialkaffe?

Specialkaffe är en term som används för att klassificera de kaffebönor som får 80 poäng eller mer på en 100-gradig skala av SCAA (Specialty Coffee Association of America).

 

 

Säljer ni till privatpersoner?

Tyvärr inte! Alla privatpersoner hänvisar vi till Borås kafferosteri

https://boraskafferosteri.se/

Vart rostas ert kaffe?

Vårt kaffe rostas i Bosnäs utanför Borås av Borås kafferosteri.

Kan man som företag få ert kaffe i egenbrandade påsar?

Det kan vi absolut hjälpa till med. Kontakta oss med ert önskemål.

Varför använder ni bara en sorts böna?

Idag är nästintill allt kaffe blandningar av upptill fem olika kaffebönor som transporteras från olika delar av världen. Det blir väldigt mycket onödigt fraktande tycker vi.

Har ni bara två rostningsprofiler?

Från början hade vi bara en rostningprofil, vår mörkrost, som togs emot så väl att behovet inte fanns att ha fler.
Nu har vi även vår mellanrost för att kunna tillfredsställa precis alla!